Založ si blog

Kedy sa uzná celá pravda?

Nepoznám iný národ, ktorý by nebol hrdý na svoju históriu a svoj štát a toľko si nechal nepravdivo vykladať svoju históriu, ako sme my Slováci. Iné je nesúhlasiť s reprezentáciou, ktorá štát viedla, alebo vedie a iné je hrdosť mať vlastný štát.

Množstvo neprávd pochádzajúce od našich bývalých spoluobčanov, ktorým naši predkovia pokorne slúžili, ich klamlivé a tendenčné výklady našej histórie stále pôsobia. Výdatnú pôdu nachádzajú aj u našich rodákov, vydávajúcich sa za historikov, o ktorých vieme kým a na akých školách boli vychovaní. Toto je prinajmenšom hanebné a ja to kvalifikujem ako urážku vlastného národa.

Významne sa to opäť bude používať v súčasnej predvolebnej kampani. Je zrejmé, že domáci pomáhači, hlavne rôzne mimovládky, málo vzdelaní alebo tendenčne zameraní komentátori rôznych médií budú ochotne pracovať za cudzie, teda judášske peniaze.

Ošúchaná karta s obľubou vyťahovaná je Slovenský štát a holokaust. Samozrejme sa to používa na pronárodne zamerané strany.

Záujem o slovenskú samostatnosť bol dávny, napr. už od čias Štúrovcov. Naplnil sa však až v roku 1939 vplyvom udalostí, ktoré v tom čase v Európe prebiehali.

V tejto súvislosti je potrebné zobrať do úvahy aj temer koloniálne postavenie Slovákov v prvej ČSR. O tom nikto z rôznych tzv. odborníkov nehovorí. Prvú ČSR nezlikvidovali Slováci, ale zrada ktorú vykonali vtedajší spojenci t.j. V. Británia a Francúzska republika. Oni podpísali v roku 1938 v Mníchove s Hitlerom  zmluvu o odovzdaní českých a moravských území Nemecku. Potom nasledovala Viedenská arbitráž a odovzdanie južného Slovenska a Podkarpatskej Rusi Maďarsku.

Všeobecná mobilizácia v roku 1938, do ktorej nastupovali aj Slováci bola hanebne Prahou zrušená. Do Hitlerovských rúk padli pohraničné pevnosti, armádne zásoby, zbrojný priemysel atď.

Muž, ktorý mal štát brániť, t.j. prezident Dr. E. Beneš abdikoval a ušiel do zahraničia. Ak to porovnáme napr. s Poliakmi, tí si svoj štát aj proti presile bránili.

V tejto situácii vznikol Slovenský štát, ale nie silou predstaviteľov slovenského národa, ale zradou našich tzv. spojencov v Mníchove. Toto umožnilo Hitlerovi, že mohol realizovať to, čo už skôr pripravoval.

Bolo v tejto situácii pre národ iné a vhodnejšie riešenie, ako prijať ponuku na samostatný štát?
A kto by to iné, neznáme riešenie garantoval? Najatí neprajníci národa o čom toľko vypisujete?
Radšej využite čas na štúdium už dostupných prameňov v archívoch a doplňte si vzdelanie!

V čase druhej svetovej vojny vznikli aj iné štáty, napr. Chorvátsko. Chorváti, ktorí už opäť majú svoj štát, vidieť ako si ho vážia, uznávajú svoj predchádzajúci, ale kritizujú jeho vtedajších predstaviteľov. Nemci aj Taliani pokračujú vo svojej štátnosti, nevypisujú či bola vojnová a nezaujíma ich už ani Hitler, ani Mussolini. Ani Maďari nespomínajú Horthyho, ktorý s Hitlerom spolupracoval. Vystrojili mu aj štátny pohreb. Miesto toho sa venujú svojej prosperite. Naši predstavitelia doničili rokmi budovanú ekonomiku a rozvrátili čo sa dalo. Kto ich zoberie na zodpovednosť?

Druhou vážnou témou proti pronárodným stranám je holokaust. Áno, holokaust bol, častokrát aj nemilosrdne realizovaný. Za účasti domácich horlivcov. Sám som videl, ako zobrali môjho spolužiaka sirotu a brali našich susedov. Rodina, v ktorej som vyrastal bola proti, mnohým židom pomohla, ukrývala ich hnuteľný majetok a po skončení vojny ho vrátila. Holokaust však nebol len na Slovensku, bol aj v okolitých štátoch s pomerne väčšími obeťami ako u nás. Čo však pomohlo holokaust realizovať bola zrada v Mníchove a po nej nasledujúce udalosti realizované Hitlerom a jeho služobníkmi. Bez zrady v Mníchove, mohol byť priebeh udalostí iný. Zodpovednosť majú teda aj tí, ktorí pred Hitlerom hanebne ustúpili.

Takáto bola realita, od nej sa odvíjali ďalšie udalosti. Aj z tohto pohľadu hodnoťme našu minulosť. Hlavne sa však zamerajme na budúcnosť. Je treba zhromaždiť schopných a umožniť im v pokojnej atmosfére odstrániť škody, ktoré v krátkej minulosti napáchali neschopní predstavitelia na rôznych pozíciách.

Zamerajme sa na budúcnosť, minulosťou nech sa zaoberajú kvalifikovaní historici, ale nie rôzni amatéri odchovaní v komunistických a čechoslovakistických ustanovizniach.

Skončime zbytočné, k ničomu nevedúce súboje a vo voľbách dajme možnosť tým, čo sú schopní a ochotní národ a štát riadiť úspešne. Známych podvodníkov, ktorí sa opäť uchádzajú o naše hlasy pošlime do minulosti!

Prečo takto?


03.02.2024

V priemyselných podnikoch, alebo aj ich väčších zoskupeniach sa občas stáva, že vplyvom rôznych problémov sa dostávajú pod tlak konkurencie a nasleduje úpadok, ktorý môže skončiť aj krachom. V takom prípade je bežným postupom, že sa vyhľadá krízový manažér, ktorý predstaví správnej rade po zodpovednej analýze svoj program, po jeho schválení odvolá [...]

Čoho sa obávame?

16.06.2023

Vždy som potešený, keď sa dozviem, že príslušník, alebo príslušníčka nášho národa dosiahli úspech. Je to jedno, či ako jedntolivec, alebo skupina. Hlavne ma to zaujíma z oblasti vedy, techniky, ekonomiky, ale aj kultúry, športu a iných prospešných oblastí. Som rád, keď si môžem úspešných ľudí vypočuť v televízii, rozhlase, alebo aj si prečítať ich názory [...]

Quo vadis

24.05.2023

Je to názov románu poľského spisovateľa Henryka Sienkiewicza. V preklade z latinčiny “Kam kráčaš ”? Je to zobraté z udalosti, keď Peter utekal z Ríma pred prenasledovaním kresťanov. Postavil sa mu do cesty Kristus a položil mu túto otázku. Peter sa zahanbil, vrátil sa do Ríma a chránil svojich ľudí. Aj dnes je treba veľmi naliehavo položiť otázku Quo vadis, [...]

Žilina, polícia, riskantná jazda

Sedemnásťročného mladíka pri riskantnej jazde zastavili až policajné výstrely

27.04.2024 22:24

Vodič BMW na výzvy na zastavenie nereagoval, policajti museli použiť varovné výstrely.

Jaroslaw Kaczyński

Líder opozičnej PiS Kaczyňski: Kandidujeme do europarlamentu, aby sme odmietli Green Deal

27.04.2024 22:09

Európska zelená dohoda bude podľa Kaczyńského pre Poľsko znamenať i čoraz vyššie ceny energií, ale aj nárast cien "prakticky vo všetkých oblastiach".

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 15658x
Priemerná čítanosť článkov: 1740x

Autor blogu

Kategórie